BANER.jpg
- - - Menu - - -

Op zondagmorgen 7.00 was KDO-turnster Laura al onderweg naar de sporthal in Winterswijk. Laura turnt sinds dit seizoen bij KDO en dat doet ze met verve. Terecht plaatste zij zich in februari voor de landelijke halve finale in de categorie pupil 2 N3.

Na een spannende week, waarin een enkelblessure opspeelde, had Laura er vertrouwen in. Ze startte overtuigend op sprong. Op brug turnde Laura een goed uitgevoerde basisoefening. Het toestel balk is regelmatig het stuikelblok bij Laura. In de training is dan ook hard geoefend op stabiliteit en meer moeilijkheid. Met vandaag een boogje achterover, een tiktakboogje en de combinatie radslag-salto af schroefde ze haar moeilijkheid op. Ondanks een val met het tiktakboogje kon Laura tevreden zijn met haar oefening. Laura kon zich na haar balkoefening meer ontspannen en turnde een vloeroefening zoals zij die kan.

Met een 10e plaats miste Laura nipt de meerkampfinale (9 turnsters), en is ze reserve. Met een prachte 2e plaats op het toestelfinale vloer werd verdiend een NK-vloerfinale behaald. Ook op het toestel sprong is Laura met een 3e plaats reserve.

In de derde wedstrijd was het de beurt aan Joyce. Joyce verscheen goed voorbereid aan de start. Helaas verliep haar brugoefening niet helemaal zoals gehoopt, maar het cijfer leek achteraf mee te vallen. Op balk turnde Joyce zeer stabiel. Ruime sprongen en een goede afsprong, wat resulteerde in een mooi cijfer. Ook vloer zag er goed uit. Met een nieuwe sprongencombinatie wist Joyce haar moeilijkheid te verhogen. De wedstrijd werd op sprong prima afgesloten met een twee keer een ruime half-in heel-uit.
Een stabiele wedstrijd met een super 3e plaats als resultaat. Hiermee stelde ze opnieuw een NK-ticket veilig in de categorie junior, net als vorig seizoen.
Tot slot was het de beurt aan Lisanne. Lisanne, twee seizoenen terug nog turnend in de 4e divisie, was dit de eerste landelijke wedstrijd. Een prachtige prestatie. Op sprong werd prima gestart. Het in turnen bij brug verliep niet helemaal naar wens. Ook haar wedstrijdoefening was niet optimaal, maar voldeed aan de nodige eisen. Op balk turnde Lisanne stabiel met een goede radslag-radslag combinatie. Helaas telde de jury was langzamer in Lisanne haar handstand, dan wij, waardoor het element niet werd geteld. De koste de nodige punten. Lisanne zette de knop goed om en turnde voor het eerst haar nieuwe vloeroefening. Dit deed ze met veel uitstraling.
Ondanks het tegenvallende cijfer op balk mag Lisanne terug kijken op een goede wedstrijd en een mooie ervaring.


In het weekend van 13/14 mei zullen Laura en Joyce hun NK-finalewedstrijd turnen in Almelo. Een super prestatie. Gefeliciteerd meiden!