Vereniging.jpg
- - - Menu - - -

Op zaterdag 27 januari turnden de turnsters uit de 3e divisie hun laatste plaatsingswedstrijd. Eerder, op zaterdag 25 november en zaterdag 16 december, kwamen zij ook al in actie. Voor veel turnsters een beslissende wedstrijd m.b.t. tot de doorstroming richting de districtsfinale. Alle turnsters turnen 3 wedstrijden waarvan de beste 2 resultaten meetellen voor doorstroming.

 

In de eerste wedstrijd turnden Isabel en Lize in de categorie instap N3. In de andere baan was het de beurt aan Anna, Alyssa en Mila bij de jeugd 2E. Alle meiden gingen van start op vloer.
Isabel turnde hier vandaag voor het eerst een boogje. Op het tweede toestel sprong liet Isabel  vooruitgang zien bij de overslag. Dat Lize kan springen, dat wisten wij al. Ook de jury kon haar sprongen vandaag waarderen met een 1e plek op dit toestel. Op rek kreeg de wedstrijd een prima vervolg met een hele mooie onderzwaai. Lize turnde geconcentreerd haar balkoefening en wist er keurig op te blijven. Isabel moest helaas de balk één keer verlaten, maar…turnde voor het eerst een radslag – strak tot stand.
Lize wist met een goede wedstrijd verdiend een zilveren medaille te winnen. Isabel werd 12e. 

 

 

Anna, Alyssa en Mila gingen prima van start op vloer. Sprong blijft voor Anna en Alyssa een aandachtspunt. Het indraaien bij de half-in half-uit is erg belangrijk, en dit wil nog niet goed lukken. Mila daarentegen sprong met een ruime half-in half-uit het 2e sprong cijfer. Op brug is hard gewerkt. Met name Anna is hier netter gaan werken wat de jury ook zag. Op balk turnde Alyssa overtuigend en stabiel. Ook Anna wist op de balk te blijven maar mistte de nodige punten door het niet door turnen van haar sprongenserie. Alyssa eindigde op een mooie 5e plaats, gevold door Anna op plek 6. Mila besloot haar wedstrijd op plek 10.

 

 

In wedstrijd 2 turnden 3 categorieën tegelijk. Eva en Lyan (pupil 1 N3) hadden een slechte start op balk. Vallen, wiebels….en heel voorzichtig. Op vloer werd de knop om gezet en strak gewerkt. Op sprong liet Lyan een zeer ruime overslag zien en ook haar streksalto was keurig. De rekstokoefening van zowel Eva en Lyan heeft nog de nodige aandacht nodig. Spierballen zat, maar de techniek van o.a. de opzwaai en onderzwaai zijn wisselvallig.
Rosalie (pupil 2 N3) startte goed op sprong. Op rek wist ze vandaag lekker door te turnen wat beloond werd met een hoog cijfer voor de uitvoering. Op balk turnde Rosalie zoals ze kan. Ja…de tiktak ging er dan wel af, maar de rest was zo strak en zuiver dat ze hiermee alsnog het 1e balkcijfer verdiende. Op vloer sloot ze de wedstrijd af met een keurige oefening. Verdiend wist Rosalie opnieuw 2e te worden in haar categorie.

 

 

De junioren (Dilara, Sterre, Valerie, Bette en Julia) begonnen eveneens op balk. Julia was erg gespannen maar wist haar oefening goed door te turnen. Mede door haar nieuwe combinatie ‘kattensprong – arabier – salto af’ turnde ze de hoogste moeilijkheid op dit toestel. Ook Sterre en Bette wisten dit keer op de balk te blijven. Op vloer werden oefeningen naar kunnen geturnd. Sprong verliep prima. Op brug turnde Dilara een strakke oefening wat beloond werd met het 3e cijfer.
Julia wist verassend het zilver te winnen. Dilara (13e), Bette (18e), Sterre (28e) en Valerie(30e).

 

 

In de laatste wedstrijd was het de beurt aan onze jeugd 1 N4 meiden en senioren. Laura stond ondanks hoge koorts toch haar warming-up af te werken. Echter hadden we al snel in de gaten dat Laura weinig kracht in het lijf had. Daarom heeft ze na sprong besloten lekker naar huis te gaan. Pascal vloog over de pegasus heen vandaag. Met een zeer ruime half-in half-uit scoorde zij het hoogste sprongcijfer vandaag. Ook Maud liet verbetering zien in haar overslag. Danique keek uit naar rek, want vandaag turnde zij voor het eerst een prachtige streksalto af. Dit leverde haar het 4e brugcijfer op. Balk was bij alle drie de meiden minder overtuigend dan de vorige wedstrijd – wat ook in het cijfer terug te zien was. Op vloer liet Maud echter zien wel degelijk overtuigd te zijn van haar zaak. Vol vertrouwen liet zij voor het eerst een mooie arabier-flikflak-salto zien. Ook Pascal presenteerde haar oefening goed. Danique eindigde op plek 7, gevold door Pascal (10e) en Maud (14e).

 

Bij de senioren sprong Sarah vandaag haar tshukahara met een stabiele landing wat haar het 2e sprongcijfer opleverde. Op brug gaf zij haar wedstrijd goed vervolg. Lekker strak en goed doorgeturnd. Lisanne wist opnieuw een strakke balkoefening te turnen wat beloond met het 2e cijfer voor de netheid. Joyce had vandaag veel last van haar pols waar ze vooral hinder van had bij balk en sprong. Op vloer beet ze op haar tanden en turnde een keurige oefening wat de jury beloonde met het hoogste cijfer op dit toestel. Na lang wachten werd Lisanne 9e, Joyce 11e en Sarah 17e.