dans2.jpg

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kdoapeldoorn.nl/httpdocs/modules/mod_wsselectlist/helper.php on line 84
- - - Menu - - -

Tijdens de districtsfinale op 10 februari in Doetinchem wisten maar liefst 7 turnsters zich te plaatsen voor de landelijke halve finales in de 3e divisie.

Lize (instap N3) ging van start in wedstrijd 1. Met een dijk van een balkoefening (E 8.450) en stabiele oefeningen op de andere toestellen turnde Lize zich naar een zilveren medaille. Hiermee plaatste zij zich voor de halve finale NK.

 

 

 

In wedstrijd 2 was het de beurt aan Eva en Lyan (pupil 1 N3). Beiden turnden stabiel; oefeningen zoals ook in de trainingen. In een wedstrijd van hoog niveau wist Eva met een 12e plek zich te scharen bij de 14 turnsters die mochten doorstromen naar de landelijke wedstrijden. Helaas bleek dit voor Lyan een stapje te ver.
In de andere baan ging Rosalie (pupil 2 N3) goed van start op vloer. Ook de andere toestellen turnde zij naar behoren. Het ‘strenge jureren’ op vloer en een val van balk maakten het nog even spannend. Met een 8e plaats wist ook Rosalie ruim de landelijke wedstrijden te behalen!

 

Laura en Danique (jeugd N4) gingen in wedstrijd 3 van start op balk. Laura mocht als eerste turnster turnen. Met bibbers in de benen wist ze haar oefening goed door te komen. Ook op de andere toestellen liet Laura zien wat ze kon. Met een mooie 5e plaats turnde Laura zich opnieuw naar de landelijke wedstrijden. Danique mag tevreden terug kijken op een wedstrijd waarin enkele spannende onderdelen succesvol verliepen! Door een val van balk en een stopje op brug mistte Danique helaas de doorstroming.
Na dagen koorts stond Anna (jeugd E) vandaag toch aan de start. Geconcentreerd turnde ze haar oefeningen uit. Mede dankzij een 8.800 voor de uitvoering van haar balkoefening wist ook Anna door te stromen naar de landelijke wedstrijden. Alyssa turnde eveneens een goede wedstrijd. Alyssa eindigde op een 14e plek waar 13 turnsters doorgingen.

 

 

In wedstrijd 4 begon Dilara (junior D) ijzersterk op brug en balk (E 8.500; 2e balkcijfer). Julia startte moeizaam op brug maar turnde op de toestellen vloer (1e vloercijfer) en sprong overtuigend. In een deelnemersveld van 48 turnsters wisten beiden meiden zich met een 11e plaats te kwalificeren voor de landelijke halve finales.

 

Tot slot was het de beurt aan Lisanne (senior C). Met een prima vloer, sprong en brug verliep de wedstrijd volgens plan. Helaas was haar balkoefening minder stabiel als anders, wat haar een plekje op de landelijke halve finales kostte.

 

  

 

Na een zeer lange dag kijken wij als trainsters vol trots terug op de behaalde prestaties!