vereniging_banner.jpg
- - - Menu - - -

Zaterdag 3 februari stond de 2e plaatsingswedstrijd op het programma voor de 4e divisie. We begonnen de eerste wedstrijd met de pupillen 1 Yolaine, Lieke en Naomi. De dames begonnen op balk. Iedereen bleef met de radslag op de balk deze keer, de oefeningen zagen er netjes uit. Yolaine haalde het 1e balkcijfer. De vloeroefeningen zagen er ook netjes uit, Yolaine klapte met haar handstand helaas over. Na mooie sprongen sloten de dames de wedstrijd af met 3 zeer nette brugoefeningen. Lieke haalde hier het hoogste cijfer. De strakke en nette oefeningen werden beloont. Lieke en Yolaine haalde precies hetzelfde puntenaantal en mochten samen de gouden medaille delen. Naomi haalde een mooie 6e plaats. Nette prestaties van deze dames in een deelnemersveld van maar liefst 27 turnsters.

 

 

De Pupillen 2: Danique, Roos, Evy, Similya en Noa turnden ook in wedstrijd 1. De netheid en uitstraling op de balk gaat steeds beter, de radslag blijft een struikelblok voor sommigen. Evy draaide een super strakke oefening en haalde het 2e balkcijfer van de wedstrijd. Er werden mooie vloeroefeningen geturnt waarbij Noa het hoogste vloercijfer haalde en Roos het 3e cijfer. Op sprong maakten de meiden allemaal een streksalto die steeds beter worden. Noa haalde met een super hoge streksalto het 1e sprongcijfer. Ook de brugoefeningen zagen er mooi uit, iedereen bleef erop zitten met het ophurken, en ook de opzwaaien worden steeds hoger. Noa en Evy haalden hier samen het hoogste brugcijfer. Evy, haar super nette wedstrijd zonder fouten, werd beloont met een mooie gouden medaille. Noa werd op 3 toestellen eerste maar helaas door 2 vallen van balk stond ze net naast het podium op een 4e plaats. Iedereen wist binnen de top 10 te eindigen Roos (7), Danique (8) en Similya (10).

 

 

 

In de 2e wedstrijd was het de beurt aan de jongste instappers Rixt, Lieke en Nikki. Rixt was in de dagen voor de wedstrijd flink ziek geweest en startte nog niet helemaal fit aan de wedstrijd. Ze had hierdoor duidelijk minder energie en wat moeite met de concentratie. De oefeningen waren hierdoor niet helemaal wat we van Rixt gewend zijn. Sprong ging gelukkig wel erg mooi en ze turnde voor het eerst een mooie overslag op vloer. Ze werd uiteindelijk 16e. Nikki heeft flinke verbeteringen laten ten opzichte van de vorige wedstrijd. Met vooral een hele nette vloeroefening belande ze op een mooie 9e plaats. Lieke draaide een super strakke en nette wedstrijd. Ze wist met koprol op de balk te blijven en maakte voor het eerst de overslag op vloer. Ze mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen.

 

 

 

Evy turnde als enige jeugd 2 turnster vandaag. Quinty is helaas uitgevallen met een vervelende blessure. De balk ging helaas helemaal de mist in. Op vloer turnde ze voor het eerst een mooie arabier salto. Op brug werd de wedstrijd netjes afgesloten met een ruime wegzet salto. Evy haalde een 15 plaats.

In de 3e wedstrijd waren onze junioren Liza en Jami aan de beurt. Liza haalde met een strakke oefening en ruime sprongen het eerste balkcijfer. Jami moest helaas met radslag de balk verlaten. Met inturnen overstrekte Liza haar knie, dat was even schrikken. Gelukkig kon ze wel haar wedstrijd uit turnen. Met wat aanpassingen kreeg ze toch nog het 2e vloercijfer. Jami turnde een nette oefening met een super hoge flikflak salto en voor het eerst een mooie wisselspagaat half. Ze haalde het hoogste vloercijfer. Na mooie sprongen werd de wedstrijd afgesloten met mooie ruime brugoefeningen. Liza turnde voor het eerst de halve draai kip met succes. Liza mocht de gouden medaille in ontvangst nemen en Jami werd 2e.

 

 

 

In de laatste wedstrijd was het de beurt aan de jeugd 1 meiden Mosa, Louna en Leanne. De dames begonnen op balk. De oefeningen worden steeds netter. Leanne wist zelfs het hoogste balkcijfer te halen. Mosa moest met het boogje de balk helaas een keer verlaten. Louna en Mosa lieten strakke vloeroefeningen zien. Mosa deed voor het eerst een losse radslag en het boogje voorover. Ze kreeg dan ook het hoogste vloercijfer. Leanne heeft een vervelende enkelblessure waardoor de arabier dubbel flikflak helaas de mist in ging. Spong was voor Leanne dan ook even spannend maar ging gelukkig goed. Louna heeft al flinke tijd last van haar achillespees. Hierdoor kunnen we maar beperkt sprong oefenen in de training. De vorige wedstrijd lukte het haar niet om er alleen overheen te komen maar deze wedstrijd maakte ze 2 super mooie sprongen. Mosa liet een ruime half in half uit zien en haalde het hoogste sprongcijfer. Op brug haalde Louna met een hoge opzwaai en een ruimte wegzet salto het eerste brugcijfer. Mosa turnde voor het eerste de kip op de lage legger. Mosa mocht de gouden medaille mee naar huis nemen. Louna werd 4e en Leanne 10e.

 

 

 

Een succesvolle wedstrijd met mooie resultaten en persoonlijke doelen. 17 maart is de laatste plaatsingswedstrijd. Hierna horen we wie zich geplaatst heeft voor de regiofinale. Sommige dames zijn op basis van de resultaten van de eerste 2 wedstrijden al geplaatst, voor andere word het nog spannend.