kdobanner04.jpg
- - - Menu - - -

Zaterdag 17 november was de eerste plaatsingswedstrijd van de 4de divisie in Beekbergen.

8.45 uur stonden onze 4 instappers Mara, Loïs, Abigail en Anne Lieve klaar voor de start voor hun officiële eerste wedstrijd. Dat is natuurlijk spannend, maar ze hadden er zin in. Ze begonnen op vloer waar hier en daar nog wat foutjes werden gemaakt, maar de meiden wisten alle vier prima scores over te houden. Op sprong en brug was het prima en voor nu goed. We hebben hard gewerkt aan de balkoefeningen en dat was zeker terug te zien. Mooie strakke oefeningen met uitstraling bij alle vier de meiden. Mara mocht met de 1e plaats het goud in ontvangst nemen. Loïs werd 6e, Anne Lieve 10e en Abigail werd 11e. In een deelnemersveld van 30 meisjes mogen zij zeer tevreden terugkijken op hun eerste wedstrijd.
In baan 2 turnde Lisa bij de junioren. Vorige week tijdens de clubteams turnde ze een goede wedstrijd. Vandaag wilde dat echter niet helemaal lukken. Na een goede vloeroefening en een mooie sprong ging ze goed van start, maar bij de toestellen brug en balk maakte zij helaas de nodige fouten.

 

 

In de 2e wedstrijd zaten onze jeugd 1 meiden: Evy, Noa en Danique. Na een oefenwedstrijd van vorige week wisten ze precies wat ze vandaag konden verbeteren. Ze begonnen op vloer. Prachtige oefeningen met uitstraling en mooie uitgevoerde series werden beloond door de jury met hoge cijfers. Op sprong liep het inturnen niet helemaal vlekkeloos. Ook de sprongen hebben we weleens beter gezien tijdens de training. Op brug had Danique een goede oefening met hoog tempo en netheid. Noa en Evy moesten en zouden de balk oefening van vorige week verbeteren. En dat is gelukt; Evy turnde een strakke oefening met een mooie radslag. Noa turnde een prachtig boogje achterover en ook de rest van de oefening was strak en zuiver. Danique turnde een mooie radslag tot stand op balk, maar viel er helaas af met een halve draai. Danique werd 7e. Noa eindigde vorige seizoen elke keer net naast het podium op een vierde plek, maar mocht vandaag met een gouden medaille naar huis. Ook Evy zeer verdiend een mooie 2e plek.

 

 

 

In wedstrijd 3 turnde de pupil 1 meiden: Nikki, Lieke en Rixt. In baan 2 werd door Lisa en Louna geturnd in de jeugd 2. Ze begonnen beiden op brug. Na mooie strakke oefeningen gingen ze door naar balk. Nikki was heel erg zenuwachtig, maar zette een dijk van een oefening neer. Ook van Lieke en Rixt mochten de oefeningen er zijn. Alle drie voor het eerst een radslag in de oefening en alle drie strak tot stand. Door naar vloer waar ook deze meiden met veel uitstraling hun oefeningen turnden. Lieke vindt de arabier-flikflak wat spannend, maar deze werd netjes uitgevoerd. Lisa en Louna turnden voor het eerst hun eigen keuze oefening en dat deden ze mooi. Op sprong lieten de pupil 1 meiden mooie sprongen zien. Louna en Lisa hadden tijdens de wedstrijdsprong wat pech. Lisa viel na een mooie overslag door naar voren. Louna kwam helaas niet over de Pegasus en moest terug richting de plank. Nikki mocht verrassend op de 2e plek gaan staan, kort gevolgd door Lieke op de 4e plek en Rixt op plek 5. Lisa werd, ondanks een teleurstellende sprong toch nog onverwachts 3e. Louna had helaas een 0.00 op sprong, waardoor je al snel onder aan de lijst komt te staan.

 

  

 

In de laatste wedstrijd was het de beurt aan pupil 2 ; Lieke en Naomi. Ook in baan 2 senior Liza. Jami is helaas geblesseerd, maar was er wel om de meiden aan te moedigen. We begonnen op vloer waar de meiden hun oefeningen naar kunnen lieten zien. Liza en sprong was vorig seizoen geen match. Door er veel aandacht aan te besteden tijdens de training turnde Liza vandaag een half in-heel uit tot stand, wat werd beloond met een 1e plaats op sprong. Ook Lieke en Naomi lieten mooie hoge sprongen zien. Op brug waren de oefeningen prima en voor nu goed. Op balk had Naomi niet haar dag. Ze moest na een mooie radslag tot stand verder in haar oefening twee keer verlaten. Lieke turnde een strakke oefening met zelfvertrouwen. Liza turnde een super oefening op balk met een combinatie van arabier-salto af. Ook de jury was het daar mee eens en gaven haar het hoogste balkcijfer van de wedstrijd. Door een mooie balkoefening en mooie sprong wist Liza 1e te worden voor het eerste jaar bij de senioren. Lieke werd door het strakke werken op alle toestellen 1e.

 

 

 

Na een lange maar succesvolle wedstrijddag zijn wij super trots op alle meiden die vandaag strak en met overtuiging hun oefeningen hebben laten zien. Zaterdag 2 februari hebben de meiden hun 2plaatsingswedstrijd.