Vereniging.jpg
- - - Menu - - -

Op zaterdag 6 april stond de halve finale op het programma voor divisie 3 in Leusden. Yolaine, Rosalie, Joyce, Lieke en Sarah hebben zich via de districtsfinale voor deze wedstrijd weten te plaatsen.

 

 

In wedstrijd 1 mocht Yolaine starten. Yolaine turnde vorig jaar nog in de 4e divisie, dus op deze halve finale staan was al een super prestatie! Ze begon met wat zenuwen op het eerste toestel balk maar bleef er keurig op. De rest van de wedstrijd had ze een stuk minder last van de zenuwen en kon ze echt genieten. Ze behaalde in een zeer sterk deelnemersveld een 21e plaats. Op sprong liet ze een ruime overslag zien en een super streksalto. Hierdoor heeft ze zich geplaatst voor de NK toestelfinale sprong!

 

 

In de 2e wedstrijd ging Rosalie van start. Op sprong moest ze even wennen aan de plankoline, maar gelukkig gingen de wedstrijdsprongen (half-in half-uit) prima. Ook haar rek oefening was naar kunnen. Op de training hebben we heel hard gewerkt aan rustige, stabiele balkoefening. Dit lukte vandaag! Ze turnde een dijk van een balkoefening. Ze was hier zo blij mee, dat ze tijdens haar vloeroefening alleen maar kon stralen. Ze behaalde een hele mooie 4e plaats in de meerkamp wat betekent dat Rosalie zich heeft geplaatst voor het NK in de categorie jeugd N4. Ook mag ze deelnemen aan de NK toestelfinale op balk en vloer!

 

 

In de laatste wedstrijd mochten Joyce, Sarah en Lieke starten op sprong. Je zou denken.....een toestel zonder zenuwen. Maar dat ligt toch wat anders. Omdat wij niet kunnen trainen op een harde wedstrijd landing is dat toch altijd even spannend. Na wisselend in turnen ging Joyce van start met een ruime tshukahara. Sarah moest wat harder werken maar wist te blijven staan. Lieke had een mooie stijging te pakken maar wist dit niet te controleren. Al met al prima scores op het 1e toestel (Joyce zelfs een 9.067)! De focus was goed en de brugoefeningen zagen er goed uit. Op balk ging Sarah met een stabiele oefening van start, waar ze zelf heel blij mee was. Helaas was de jury kritisch, en keurde haar sprongen serie af. Ook Lieke turnde strak. Joyce was wat minder tevreden, zij moest helaas de balk na de arabier verlaten.
Op vloer werd de wedstrijd mooi afgesloten. Joyce turnde met succes twee nieuwe series en ook Sarah heeft haar programma uitgebouwd! Alle drie lieten een mooie vloeroefening zien.

 

 

Helaas bleek het niet voldoende voor doorstroming naar het NK (er gingen er maar 5 door.....). Maar met een 8e plaats voor Lieke, een 9e plaats voor Joyce en een 11e plaats voor Sarah houden we een heel positief gevoel over aan deze wedstrijd!

Julia, uitkomend in de 2e divisie, mocht op 13 april naar Rotterdam voor haar halve finale. Ze turnde hier precies zoals je een halve finale wil turnen, ontspannen maar wel gefocust.

 

 

Ze starte met een nette vloeroefening en liet op sprong een ruime 1/2 in 1/1 uit zien. Op brug heeft ze hard gewerkt op de training aan het 'wippertje'. Tijdens het inturnen lukte hij heel goed, maar helaas tijdens de wedstrijdoefening toch een stopje. Dit vond ze toch wel jammer. Ze sloot de wedstrijd af op balk met een hele nette stabiele balkoefening. Ze haalde een zeer verdiende 18e plaats. Een hele mooie prestatie na promotie van divisie 3 naar 2.