kdobanner04.jpg
- - - Menu - - -

Zaterdag 13 april hadden acht meiden van de B-selectie hun regiofinale. Ze hebben in de drie plaatsingswedstrijden laten zien wat ze konden en mochten daarom deelnemen aan deze wedstrijd.

Om 8.30 uur stonden de instappers Mara en Abigail en de jeugd 1 meiden Evy en Noa klaar om te beginnen. Brug was bij alle vier de meiden naar kunnen. Balk was hier en daar wat wiebelig, wat de nodige aftrek opleverde, maar er werden geen grote fouten gemaakt.

Op vloer hebben de meiden laten zien waar we in de training veel op geoefend hebben: uitstraling. Ook sprong was prima. Evy haalde op sprong het beste cijfer door twee hele mooie half in-half uit te turnen. Bij de Instap mocht Mara plaatsnemen op het podium met een mooie 2e plek. Er gingen tien meisjes door naar de district finale en Abigail werd op 0,01 net 11e. Helaas, maar gelukkig was ze positief en zei ze: “maakt toch niet uit, ik heb lol gehad”.

Bij de jeugd 1 meiden wist Noa, ondanks een val van balk, naar huis te gaan met een bronzen medaille. Evy werd 7e. Dat betekent dat de drie meiden, Noa, Evy en Mara zich komende weken mogen voorbereiden op de districtsfinale!

 

 

 

In de tweede wedstrijd turnden onze pupil 2 turnsters Nikki en Lieke. Ze begonnen op brug. Lieke had angst voor het zwaaien aan de hoge ligger, omdat zij vorig seizoen twee keer achter los liet en twee keer met een grote blauwe plek op haar voorhoofd heeft rondgelopen. Het hele seizoen waren haar zwaaitjes matig, maar ze heeft het eindelijk weer te pakken en liet op de wedstrijd mooie en ruime zwaaien zien. Ook Nikki turnde een mooie oefening. Voor balk waren de meiden heel zenuwachtig en dat was ook te zien tijdens de oefening. Lieke moest helaas twee keer de balk verlaten en ook Nikki had een val en een hele wiebelige oefening. Lieke baalde enorm, maar zette toch de knop om en heeft laten zien wat ze kon op vloer. Met een mooie oefening had ze het 3e vloercijfer. Ook Nikki liet een mooie flikflak met hoge kaats zien. Sprong was voor de meiden naar kunnen. Zonde van balk, want je komt al snel onderaan te staan met twee vallen.

 

 

In wedstrijd 3 was het de beurt aan onze pupil 2 turnster Lieke. De drie plaatsingswedstrijden daarvoor wist ze allemaal te winnen, dus we gingen positief van start. Op vloer begon Lieke met een mooie oefening. Ze vindt het nog moeilijk om zichzelf echt te laten zien, maar het gaat steeds beter. Sprong was ruim en naar kunnen. Op brug moest en zou Lieke haar hele oefening door turnen zonder stopjes. Dat deed ze; een opzwaai boven horizontaal en alles achter elkaar door leverde haar een supermooi cijfer op. Lieke en balk gaat bijna altijd goed op de wedstrijd. Niet zenuwachtig, maar gewoon lekker turnen kan ze. Ook vandaag deed ze dat. Strak, zuiver en weinig wiebels zoals je van tevoren hoopt. Door een mooie wedstrijd te turnen mocht Lieke alweer op plek 1 gaan staan. Superknap.

 

  

 

Als laatste was onze senior Liza aan de beurt. Ook Liza wist de drie plaatsingswedstrijden te winnen. Ze begon op brug met helaas een voet aan de grond tijdens de 1/2 kip, maar turnde met goed tempo door. Ook balk had ze helaas een val met de radslag. Wel turnde ze een super Arabier - salto af. Op vloer kan Liza turnen met overtuiging en ook de series waren goed. Op sprong wilde het vandaag even niet lukken om de half in-heel uit te turnen, dus hebben we besloten om er een half in-half uit van te maken. Niet zoals ze kan, maar het was prima. Door toch wat foutjes eindige Liza op een 11e plaats. Dat was net genoeg voor de doorstroming en ook zij mag turnen op 11 mei.

 

Wij, Iris en Lisanne zijn trots op alle meiden die vandaag hebben geturnd op deze regiofinale. Mara, Evy, Noa, Lieke en Liza mogen zich opmaken voor de districtsfinale op 11 mei in Hengelo. Toppers!