kdobanner04.jpg
- - - Menu - - -

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zo ver. De allereerste turnwedstrijd voor de turnsters van de pré selectie. De afgelopen maanden hebben zij hard geoefend op de verschillende turnonderdelen en het aanleren van de wedstrijdoefeningen. In de gymzaal aan de Steenhouwerdonk waren een heleboel ouders, opa's en oma's en andere belangstellingen aanwezig om de turnsters aan te moedigen. De turnsters turnden allemaal de D2 oefenstof en werden gejureerd door echte juryleden. Best spannend! 

 

 

De turnsters lieten nette oefeningen zien op de balk, vloer, sprong en brug. Hoge zwaaien, handstanden op de balk, lenige bruggetjes op vloer, de jury kon wel zien dat de meisjes hard getraind hebben. 

 

 

Er werd in twee categorieën geturnd: in de categorie pré instap (geboortejaar 2011) turnden Kelsy Posthuma, Esmee Kolkman, Jaylisa Poulina, Lieske Stoel, Laura Huser, Bodil Huisman, Livia Strong, Elin Kilic en Feline Bakker. Jaylisa werd kampioen en mocht de gouden medaille in ontvangst nemen, gevolgd door Bodil op de tweede plaats en Lieske die het brons won. In de categorie pré pré instap (geboortejaar 2012) turnden Lizzy Schol, Kiki ter Beek, Isa Bisseling, Mirthe van Dijk, Mila Rensing en Ysis Ijsselsteijn. In deze categorie won Mirthe het goud, Kiki het zilver en eindigde Isa op de derde plaats. Omdat het voor de turnsters de eerste wedstrijd was en ze allemaal mooie oefeningen hebben laten zien ging iedereen met een medaille naar huis. 

 

 

Een mooi aandenken aan hun allereerste turnwedstrijd. Wat hebben ze genoten! Eind juni zullen de turnsters meedoen aan het Apeldoorns Turn Kampioenschap.