Vereniging.jpg
- - - Menu - - -

Toen Sharon zaterdagmorgen om 6:45 bij Neo in de auto stapte was haar eerste vraag: 'zijn we wakker?'. Een volmondige ja klonk vanaf de achterbank. Een stralende Neo had er zin in!

Na twee plaatsingswedstrijden in het district, een landelijke kwart en halve finale mocht Neo zich dit weekend meten met de beste 24 turnsters in de categorie instap N2.

De zaal was mooi aangekleed en het enthousiaste publiek joelde en klapte bij het binnen komen van de turnsters achter de Nederlandse vlaggen. Dat was gaaf!

Neo begon op vloer en turnde hier een strakke oefening. Dit bleek goed voor het 9e cijfer. Ook sprong was prima.
De trainingen voorafgaand aan de wedstrijd heeft Neo, samen met Suzanne, extra hard gewerkt aan haar oefening op rek. Met een mooie kip-buikdraai en ruime zwaaien waren Sharon en Neo samen dik tevreden. De eerste kip op een wedstrijd!
Voor balk begonnen de zenuwen toch aardig te komen. Het in turnen was dan ook wat gehaast. Gelukkig wist ze in haar oefening de rust te bewaren en turnde ze haar oefening foutloos uit!

 


Wat heeft ze vandaag genoten en gestraald! Neo mag zich op de meerkamp de nummer 13 van héél Nederland noemen in de categorie instap N2. Een super prestatie!

 

 

Op zondag mochten ze nog een keer op en neer naar Tilburg voor de toestelfinale sprong. Gezien de scores in de meerkampfinale wisten ze dat dit moeilijk ging worden, maar wat wil je; de beste 8 turnsters van Nederland op sprong!
Neo had wat moeite met het controleren van haar landingen. Dit kostte haar vooral veel aftrek bij de streksalto. Winnares van het goud landde deze sprong ‘vast’. Toch wist Neo twee turnsters achter zich te houden. Met een 6e plaats op het toestel sprong mogen Neo en trainsters met trots terug kijken op dit turnweekend.