Vereniging.jpg
- - - Menu - - -

Op zaterdag 30 november turnden Neo, Lize en Samira hun 1e plaatsingswedstrijd in de N2 en 2e divisie. Deze wedstrijd werd gehouden in Hengelo.

Neo mocht na meerdere weken rust voor het eerst weer rennen en springen. Na goed overleg hebben we besloten toch deel te nemen en te kijken wat lukt. Het was een leerzame wedstrijd. Haar vloeroefening wist Neo redelijk goed door te komen. Op sprong moesten haar knieën echt wennen aan de belasting. Ook de power in de benen ontbrak. Ook brug en balk waren niet zoals ze kan. Het ritme van hele oefeningen zat nog niet in het lijf, en dat is ook niet gek. We hopen daarom in januari beter voorbereid aan de start van de wedstrijd te staan!
Samira ging in de andere baan goed van start op brug. Geen moeilijke oefening maar wel strak en lekker doorgeturnd. Helaas kon ze dit op balk niet vasthouden. Vloer en sprong daarentegen waren echt naar kunnen. Toch is het niveau bij de junioren 2e divisie behoorlijk. We hopen volgend jaar dan ook een stapje terug te kunnen doen.

 

Lize te zien samen met haar turnvriendin van SVOD Deventer.

 

Lize turnde in wedstrijd 3 op drie van de 4 toestellen zoals ze kan. Knap hoe zij deze ‘sierlijke vloeroefening’ goed eigen heeft gemaakt. Ook haar gymnastische sprongen worden steeds ruimer. Op brug brengt de salto soms nog wat spanning met zich mee, maar deze zag er keurig uit. Op balk had Lize niet helemaal haar dag. Het was wat wiebelig en ze moest helaas een keer eerder van de balk. De oefeningen missen hier en daar nog wat moeilijkheid. Hier gaan we de komende weken mee aan de slag.

 

Bron: Facebook, pagina van Jan de Koning

 

Op 18 januari mogen deze turnsters zich opmaken voor de 2e plaatsingswedstrijd in Didam.