Vereniging.jpg
- - - Menu - - -

Op 25 januari werd de turnhal in Beekbergen gekleurd door veel KDO-leden. Niet alleen de turnsters uit de 3e divisie stonden op de vloer, ook ouders waren vandaag onderdeel van een succesvolle wedstrijddag. De organisatie lag namelijk in handen van KDO.

 

In wedstrijd 1 turnden de junioren een stabiele wedstrijd. Tijdens de 2e PW hadden ze allen niet echt hun dag, dus ze wilden graag laten zien waar ze zo hard voor trainen. Allemaal turnden ze op brug een strakke oefening. Ook wisten ze vandaag alle drie op de balk te blijven! Alyssa turnde op vloer haar nieuwe vloeroefening. Ook de oefeningen van Danique en Pascal zagen er verzorgd uit.
Op sprong liet Pascal een prachtige half-in half-uit zien. De jury beloonde dit zelfs met een 9.3 in de uitvoering. Dit resulteerde in een mooie daguitslag. Alyssa en Danique eindigden samen op plek 4. Samen mogen zij op 8 februari deelnemen aan de districtsfinale. Pascal turnde zich vandaag naar plek 8. Helaas voor haar geen doorstroming i.v.m. een blessure aan het begin van het seizoen.

 

 

Evy-Ann (instap N3) turnde in de andere baan stabiel. De spanning op de benen wordt beter. Maar er mistte een beetje ‘pit’. Toch wist zij hiermee opnieuw een 2e plaats te behalen.

 

 

Rosalie (jeugd 2E) was vandaag de enige KDO-er in wedstrijd 2. Helaas hebben we Dieke moeten afmelden. Ze was de hele week ziek en nog altijd niet fit genoeg om te kunnen turnen. Gelukkig had Dieke zich dankzij een 1e en 2e plek in de eerdere wedstrijden als geplaatst voor de volgende ronde.
Rosalie ging met een prima half-in half-uit van start op sprong. Ook haar brug oefening was vandaag vloeiend door. Daar heeft ze heel hard aan gewerkt! Ook balk was vandaag met meer overtuiging en zonder vallen. Een stabiele wedstrijd, zonder grote fouten, dat was het doel. Toch juichten we iets te vroeg. Op vloer verliep het in turnen wat moeizaam en in de laatste serie lukte het niet om op de voeten te blijven staan. Ondanks deze val mag Rosalie tevreden zijn met haar optreden vandaag.

In wedstrijd 3 startte Isabel (pupil 2 N3) op balk. Dit liep in de training niet zo lekker. Een foutloze oefening zat er dan ook niet in vandaag. Isabel had daar stiekem al rekening mee gehouden en ging met opgeheven hoofd verder. Niemand wist zo ‘netjes’ te turnen als Isabel op vloer. De oefening mist nog wat moeilijkheid, maar hier kan de komende periode aan gewerkt worden. Ook sprong en brug waren echt naar kunnen. Al met al een prima wedstrijd!

 

 

De laatste wedstrijd ging mooi op tijd van start. Lieke (jeugd N4) had haar doorstroming al binnen maar voor Yolaine en Lourdes was het nog spannend. Er werd goed in geturnd en de vloeroefeningen worden steeds meer ‘af’. Ook op sprong lieten de meiden een ruime half-in half-uit zien. Helaas kwam Lyan bij haar 2e sprong niet lekker uit en zette ze af op de buis van de plankoline. Haar enkel kreeg een flinke tik. Maar bikkel dat Lyan is, maakte ze haar wedstrijd goed af. Yolaine en Lyan turnden vandaag voor het eerst streksalto van rek. Ook de salto van Lourdes gaat steeds beter. Daarna wisten alle meiden op de balk te blijven en sloten hiermee hun wedstrijd goed af!
Lourdes verdiende zelfs een gouden medaille. Yolaine (4e) en Lieke (5e) zaten haar op de hielen. Over twee weken mogen deze drie meiden opnieuw laten zien wat ze kunnen!
Lyan kampt al enige tijd met een blessure. De wedstrijden zaten te kort op elkaar om vandaag al een volledige meerkamp te kunnen turnen. Stap voor stap gaan we haar programma weer uitbreiden.

 

 

Ook Valerie (senior C) turnde in de laatste wedstrijd. Ze liet een verzorgde vloeroefening zien en ook haar wedstrijdsprong was zuiver. Op brug en balk wilde dit minder goed lukken. Voor Valerie was dit niet voldoende voor doorstroming.

 

 

Dit betekent dat Evy-Ann, Dieke, Yolaine, Lieke, Lourdes, Alyssa en Danique over twee weken zullen deelnemen aan de districtsfinale in Hengelo. Samen met de turnsters uit regio Overijssel en Gelderland-Oost zullen zij strijden om een plekje in de landelijke halve finale.

De andere turnsters trainen verder voor wedstrijden later dit seizoen.

 

Wij willen de ouders van de turnsters van de turnselecties hartelijk bedanken voor de goede zorgen gedurende deze laatste plaatsingswedstrijd. Mede dankzij jullie is de wedstrijddag vlot en soepel verlopen en hebben de ‘supporters’ en ‘juryleden’ kunnen genieten van jullie goede catering