kdobanner04.jpg
- - - Menu - - -

Zaterdag 11 januari was de 1e plaatsingswedstrijd van de 5e divisie in Nijmegen. 

 

In wedstrijd 1 waren de instappers aan de beurt. Voor de meeste meiden was dit hun eerste echte wedstrijd. En wat waren de meiden zenuwachtig. Keurig op tijd stonden zij klaar voor de warming-up. Tijdens de wedstrijdoefeningen hebben de meiden mooie elementen laten zien. Soms namen de zenuwen de overhand waardoor zij een element vergaten of van de balk af vielen. Ondanks de keerpunten die wij gezien hebben tijdens de wedstrijd hebben de meiden het hartstikke goed gedaan. Hieronder de uitslagen van de instappers: 

Elin 4e, Livia 6e, Fayenne 7e, Laura 8e, Kelsy 9e, Linu 11e, Tess 16e en Lina 17e.  

 

 

In wedstrijd 2 waren de pupillen 1 en junioren in actie. Tijdens deze wedstrijden zagen wij veel goede tegenstanders. Maar ondanks dat hebben onze meiden het hartstikke goed gedaan. Mooie koprollen en radslagen op de balk. Ook op de vloer lieten de meiden mooie oefeningen zien. Helaas waren hier de zenuwen soms ook te veel op de voorgrond waardoor er elementen vergeten werden. Op de brug hebben de pupillen 1 mooie oefeningen laten zien. Helaas vielen een aantal junioren van de brug af. Bij de pupillen 1 hadden wij een KDO podium. Nummer 1 t/m 3 was voor KDO! De meiden mogen tevreden zijn met de uitslagen. 

Pupillen 1: Lois 1e, Lara 2e, Anne Lieve 3e, Stella 7e, Fleur 8e, Mies 11e, Jill 12e en Olivia 14e. Floor was helaas geblesseerd en kon niet deelnemen aan de wedstrijd. 

Junioren: Daniëlla 7e, Rosalie 9e, Bo 10e, Chaltuu 11e en Rosalie 14e.  

 

 

In wedstrijd 3 was het de beurt aan pupil 2 en jeugd 2. De meiden waren maar met ze drieën vandaag omdat Felien een blessure heeft aan haar knie en helaas niet kon deelnemen. De meiden vonden het erg spannend en zaten voorafgaand van de wedstrijd erg te giechelen met elkaar. Ondanks de zenuwen hebben de meiden erg netjes geturnd. Suzanna turnt dit seizoen voor het eerst met de keuze meiden mee. Dit houdt in dat zij voor het eerst vloer op muziek heeft en op de andere toestellen zelf mag kiezen hoe haar oefening eruit ziet. Suzanna heeft hard getraind tijdens de trainingen en dit was merkbaar tijdens de wedstrijd. 

De pupil 2 meiden waren vooral erg zenuwachtig, maar hadden er wel zin in. Zo af en toe ging het onderdeel niet erg lekker. Zo vergat de één een onderdeel op balk en viel de ander bij sprong waardoor zij een 0 kreeg. Ondanks dat hebben de meiden een goede wedstrijd geturnd. Hieronder de uitslagen:

Pupil 2: Mieke 7e en Lenna 10e. 

Jeugd 2: Suzanna 15e. 

 

 

In de laatste wedstrijd (wedstrijd 4) waren de senioren en jeugd 1 meiden aan de beurt. Pascalle was 2 jaar gestopt met turnen en turnt sinds dit seizoen wedstrijden bij de 5e divisie. Zij begon op brug, waar zij direct 2 blaren opliep. Dit hebben wij snel ingetapet waardoor zij de andere toestellen wat makkelijker kon turnen. Het was voor pascalle even wennen om weer wedstrijden te doen. Maar ondanks het wennen heeft zij mooie oefeningen laten zien. De tegenstanders waren erg goed en dit was ook zichtbaar in de uitslagenlijst. 

De jeugd 1 meiden waren zenuwachtig maar begonnen erg goed. Naomi is ook sinds dit seizoen bij de 5e divisie gekomen en heeft een keurige wedstrijd laten zien. Senna en Eefje genoten ook van de wedstrijd en hebben mooie elementen geturnd. Senna werd hiermee beloond met een medaille. Naomi zou er ook eentje krijgen, maar helaas ging er iets mis. Naomi krijgt haar medaille op de volgende plaatsingswedstrijd. 

Hieronder de uitslagen:

Jeugd 1: Senna 1e, Naomi 3e en Eefje 9e

Senior: Pascalle 14e

 

 

Zaterdag 14 maart is de volgende plaatsingswedstrijd in Nijmegen. Hierna weten de meiden of zij genoeg punten hebben gehaald en door zullen stromen naar de finale.