kdobanner04.jpg
- - - Menu - - -

Op woensdag 2 december organiseerden de trainsters van de A-selectie voor de turnsters een onderlinge “team” wedstrijd. En wat was dat gaaf!

De turnsters waren verdeeld in 6 teams. Ieder team bestond uit één turnster in de categorie (pre)instap-pupil, één turnster in de categorie pupil 2-jeugd en één turnster uit de categorie junior-senior. Iedereen turnde zijn eigen oefeningen volgens de NTS-oefenstof. Voor het klassement werden de scores van de 3 teamleden opgeteld. De ouders waren thuis met ons verbonden. Iedere groep had een livestream waarmee de wedstrijd in beeld werd gebracht. Op deze manier konden ze er toch bij zijn.


De meiden hebben laten zien dat ze het afgelopen jaar – ondanks CORONA – toch weer mooie stappen hebben gezet.

Zo turnden Esmee (pré-instap) en Isa, Mirthe en Kiki (instap) hun allereerste wedstrijd. Dat was toch wel heel spannend. Maar wat deden ze het goed! 

Ook Evy-Ann (pupil 1) liet zien hard getraind te hebben. Op vloer liet ze 3 “plusjes” zien en op sprong turnde ze voor het eerst een mooie streksalto. Neo was vandaag heel stabiel. Een prachtige tik-tak op balk en een ruime salto van de enkele ligger waren zeker hoogtepunten! Dieke moest echt weer even wennen aan een wedstrijd-setting, maar sloot haar wedstrijd goed af met een huizenhoge flikflak-salto op vloer!

Lize begon aan het seizoen met een vervelende rugblessure. Even was het de vraag of turnen nog wel mogelijk was. Gelukkig is het herstel voorspoedig verlopen en turnde ze zelfs een flikflak op balk! 

Yolaine, Lieke en Lyan maakten dit seizoen de stap naar de keuze-oefenstof. Iets meer vrijheid in het zelf samenstelen van de oefeningen en natuurlijk een eigen vloermuziekje. Ook een aantal junioren hebben heel hard gewerkt aan een nieuwe vloeroefening. En wat zagen ze er verzorgd uit! Valerie (senior) ging de uitdaging aan op sprong: voor het eerst Tshukahara. Heel stoer! Het was een “echte” wedstrijd. Warming-up, opmars, 4 juryleden (super bedankt!), bibberbenen op de balk en tot slot een prijsuitreiking. Het team van Lize, Kiki en Saske wist samen de meeste punten te verzamelen. Maar de andere teams zaten er allemaal heel kort achter. Dik verdiend ging iedereen met een medaille naar huis.