vereniging_banner.jpg
- - - Menu - - -


Op vrijdag 14 april vertrok een grote groep trampolinespring(st)ers en ouders richting Sörup voor de 26e Ostseepokal. Er werd afgesproken dat iedereen om 14:30 uur in Glücksburg, het logeeradres, moest zijn. Hier werd het weekend officieel ingeluid. Van 3 tot 4 werden er wat spelletjes gespeeld en vervolgens werden de tassen voor de training gepakt.

Tijdens de training, die overigens voor ons maar 5 kwartier duurde, was het de bedoeling om te wennen aan de zaal, trampolines te voelen en alvast een beetje sfeer te proeven. Na de training zijn we weer terug gereden naar Glücksburg, hebben we heerlijk pasta gegeten en vervolgens ging iedereen op tijd naar bed.

Op zaterdag 15 april begon de eerste wedstrijddag. Het grootste gedeelte van de groep mocht ontbijten om 6:45 uur, waarna om 8:00 uur de warming-up in Sörup begon.

In de Jugend C-klasse kwamen onze jongste sporters in actie. Voor hen was dit hun eerste internationale toernooi wat natuurlijk wat spanning met zich meebracht. Ze hebben zich goed sterk gehouden in een groot deelnemersveld. In totaal sprongen er 63 meisjes in deze categorie. Loïs Flight behaalde een mooie 14e plaats, Lieke Huisman werd 21e, Mare Hekkelman 24e, Marit Brinkman 33e, Lynn Koekkoek 34e, Renske Groen 37e en Celeste van Winkoop 49e. In dezelfde categorie, alleen dan bij de jongens behaalde Thijmen Timmer een mooie 9e plaats wat betekende dat hij de finale mocht springen! Hij verbeterde met deze oefening zijn punten van de voorronde en mag dus zeker tevreden zijn.

In de Jugend C Elite-klasse kwamen Cayden Ham en Ralph van Tilborg in actie. Zij behaalden allebei de finale waar Cayden uiteindelijk 4e werd. Ralph moest helaas zijn oefening vroegtijdig beëindigen en kwam hierdoor uiteindelijk op een 8e plaats.

In de Jugend B Elite-klasse hadden we maar één deelnemer vanuit KDO. Finn Munsters sprong een stabiele wedstrijd. Helaas gingen er in deze categorie maar 6 springers naar de finale en behaalde Finn net een 7e plaats.

Toen was het de beurt aan de Jugend A-klasses. Hierin hadden wij 5 deelnemers. Bij de vrouwen was het de beurt aan Gerlissa van de Groep, Jeresa Hatumena en Julia van den Heuvel. Jeresa sprong een goede verplichte oefening, maar moest helaas haar keuze oefening na een ijzersterk begin, beëindigen op sprong 7. Zij behaalde hiermee een 37e plaats. Julia sprong een sterke voorronde en plaatste zich hiermee voor de finale. Ook Gerlissa plaatste zich na een iets wat spannende voorronde voor de finale. Beiden dames verbeterde hun scores waardoor Julia 8e werd en Gerlissa het zilver mee naar huis mocht nemen.

In dezelfde categorie, alleen dan bij de mannen kwamen Max van Langen en Zilver Schmitz in actie. Zilver sprong een hele strakke verplichte oefening met een Time of Flight van maar liefst 16,185 punten, maar moest helaas zijn keuze oefening beëindigen op sprong 2. Max verzekerde zichzelf van een finale plaats waar hij uiteindelijk 6e werd.

In de laatste categorie, de Erwachsene, was het de beurt aan de senior dames Floor Meijering, Bloem Schmitz en Gaby Broersma. Gaby sprong een goede verplichte oefening maar landde helaas met sprong 10 op de mat. Zij werd uiteindelijk 21e. Bloem sprong dit weekend haar laatste wedstrijd. Zij sprong twee nette oefeningen en behaalde een mooie 13e plaats in een sterk deelnemersveld met 41 deelnemers. Floor Meijering plaatste zich met een sterke voorronde voor de finale. In deze finale verbeterde zij haar score uit de voorronde en werd ze verdiend eerste! Gefeliciteerd Floor!

Na een lange dag mochten wij gaan genieten van een barbecue, waarna wij weer naar onze slaapplaats vertrokken en snel ons bed indoken om de zondag weer fris en fruitig te kunnen beginnen.
Zondag was de dag voor synchroon en mix-synchroon. Ook deze dag was er weer ontbijt om 6:45 uur en om 8:00 uur inspringen.

In de Jugend B- klasse kwam het koppel Celeste van Winkoop - Renske Groen op een 25e plaats, Lieke Huisman en Lynn Koekkoek werden 35e. Mare Hekkelman en Lois Flight werden 38e.

In dezelfde klasse bij de mannen werden Thijmen Timmer en Laurens Bos 10e. Ralph van Tilborg en Cayden Ham mochten hun foutje van de voorronde goedmaken in de finale. Dit deden zij dubbel en dwars waardoor ze het zilver mee naar huis namen!

In de Jugend A-klasse werden Max van Langen en Zilver Schmitz in een spannende finale eerste met een monsterscore van 46.600 punten.

Als laatste was het de beurt aan de senioren. In deze klasse kwam Gaby Broersma samen met haar partner Julia van den Heuvel net te kort voor een finaleplaats en eindigden zij op een mooie 11e plaats. Jeresa Hatumena en Bloem Schmitz plaatsten zich voor de finale waar zij op een 8e plaats zijn geëindigd. Floor Meijering en Gerlissa van de Groep sprongen een goede oefening en belandde op de tweede trede van het podium. Later werd er een correctie uitgevoerd en waren zij alsnog eerste werden!

Nu was het de beurt aan de mix-synchroon koppels. De Duitsers maken hier altijd een feestje van. Zo kwamen de minions voorbij, mannen verkleed als vrouwen en andersom, ballerina’s en zelfs de paashaas inclusief paaseitjes. Voor de springers van KDO was het de beurt aan de mini mixed koppels Cayden Ham en Lieke Huisman en Thijmen Timmer en Marit Brinkman. Cayden en Lieke sprongen goede oefeningen die leidde tot een finale plaats. Ook in de finale sprongen zij een sterke oefening en werden zij 8e. Marit, die zondag jarig was, heeft samen met Thijmen goed gesprongen. Helaas moesten zij hun verplichte oefening vroegtijdig beëindigen waardoor zij in dit sterke deelnemersveld genoegen moesten nemen met de 22e plaats.

In de Mixed categorie sprongen Max van Langen en Floor Meijering een sterke verplichte oefening, maar door een verkeerde sprong 3 werd helaas de keuze oefening afgekeurd. Zij werden 29e. Julia van den Heuvel en Finn Munsters kregen 3 sprongen voor hun verplichte oefening. Met een goede keuze-oefening maakten zij veel goed, maar moesten ze toch genoegen nemen met een 27e plaats. Gerlissa van de Groep en Zilver Schmitz vochten zich naar de finale waar het helaas mis ging en zij genoegen moesten nemen met een tiende plaats. Jeresa Hatumena en Ralph van Tilborg sprongen 2 stabiele oefeningen en kwamen net te kort voor een finale plaats. Zij werden 7e (beste 5 paren per trampoline gingen door naar de finale).

Na deze geslaagde dag zijn we met zijn allen bij het buffet gaan eten. Na het buffet volgde het afsluitende feest van de Ostseepokal waar de oudere springers nog even de dansvloer onveilig hebben gemaakt. De jongere springers zijn terug gegaan naar de slaapplaats waar zij paaseitjes hebben verstopt.

Maandag vierden we bij het ontbijt de verjaardag van Mare en hebben Mare en Marit nog getrakteerd. Toen werden de spullen gepakt en is iedereen naar huis vertrokken. De terugreis duurde door de vele files langer dan verwacht, maar met de herinneringen aan het leuke weekend in ons achterhoofd, maakte dit niet zo veel uit.

Ik denk dat iedereen ongeveer een week slaap aan het inhalen is op dit moment, maar ik denk dat ik voor iedereen spreek als ik zeg dat dit weer een super geslaagde Ostseepokal was.

Op naar de plaatsingswedstrijden A/B in mei!

klik op de grote foto om naar de foto's te gaanGerian en Maas Hein, bedankt voor de mooie foto’s!