BANER.jpg
- - - Menu - - -

De eerste plaatsingswedstrijd van 2018 voor het NK vond afgelopen zaterdag, 10 februari, plaats in Ermelo. De springers hebben hard getraind om hier weer klaar voor te zijn. En dat waren ze! 

Helaas was het synchroon springen gecanceld, daardoor werd er zaterdag alleen maar individueel gesprongen. KDO doet dit jaar bij de plaatsingswedstrijden CDE mee met 25 deelnemers.

In de categorie C pupillen meisjes heeft Noa Post de gouden medaille gewonnen. Zij heeft drie goede oefeningen gesprongen en daardoor werd zij eerste met een totaal aantal punten van 80,5. In dezelfde categorie is Alysha Mulder 5e geworden.

In de categorie C jeugd meisjes springt één KDO’er: Valerie Surtel. Zij is geëindigd op de 7e plek. En in de C junior meisjes is Eva de Bruijn op de 5e plek geëindigd en Evi Meijer op de 11e plek

In de categorie D pupillen meisjes springen maar liefst vijf KDO’ers. Helaas eindigen zij net buiten het podium. Danyck Schuurman werd 4e, gevolgd door Tara Rensen op de 5e plek, Debby Koekkoek op de 6e plek, Kaya van de Pol op de 7e plek en Lisa Zeevat op de 9e plek.

De categorie D pupillen jongen werd ook goed vertegenwoordigd door KDO. Maar liefst vier jongens vanuit onze club. Twee van hen mochten aan het einde van de dag ook nog een medaille in ontvangst nemen. Sander Bierlaagh werd 1e met een totaal aantal punten van 74,45. Floris van Langen stond naast hem op de 2e plek, met een totaal aantal punten van 73,9. Voor Niels van der Lugt en Jesper Pattipeilohy was het een spannende dag, zij sprongen zaterdag voor het eerst een wedstrijd. Niels werd 5e en Jesper werd 6e. 

De categorie D jeugd meisjes wordt goed vertegenwoordigd door KDO. Nikki Garrtisen werd 1e en Junia van Uyten stond ook op het podium, op de 3e plaats! Ilse Rensen werd 5e, Joyce Borgers 9e, Floor Derksen 10e en Lisanne Bar 14e.

Bij de jongste categorie, de E instappers gemengd werd ook nog een medaille behaald! Yenthe Borgers is geëindigd  op de 2e plek en ontving een zilveren medaille. Querine Vels werd 5e en Lennard de Vries werd 7e.