kdobanner04.jpg
- - - Menu - - -

 

Ralph Van Tilborg springt wildcard limiet en harde eis voor Jeugd-WK in Sint-Petersburg

Op zondag 30 september vonden de vierde en vijfde kwalificatie plaats voor de Jeugd-WK (WAGC) in Sint-Petersburg van november dit jaar. Voor KDO namen Celéste van Winkoop, Cayden Ham, Ralph van Tilborg en Gerlissa van de Groep deel aan deze wedstrijden.

Gerlissa mocht de dag beginnen. Na een wat turbulent jaar sprong zij een goede verplichte oefening. Met haar keuze oefening moest zij een kleine correctie incasseren waardoor zij uiteindelijk maar 9 in plaats van 10 sprongen maakte. In de middag verbeterde zij haar beide oefeningen en kwam helaas 0,4 tekort voor de wildcard score. Dit bied potentie voor volgende week, wanneer de laatste 2 kwalificaties plaatsvinden.

Vervolgens was het de beurt aan Cayden en Ralph. Het is duidelijk te zien dat er bij deze sporters progressie heeft plaatsgevonden. Ham sprong 2 goede oefeningen, maar slaagde er helaas niet in om de limiet te halen. In de middag heeft hij zijn verplichte oefening verbeterd, maar werd zijn keuze oefening heel moeilijk. Hij slaagde er wel in om deze uit te springen, maar het was niet genoeg voor de norm. Van Tilborg heeft de vorige 3 kwalificaties onwijs dicht bij de norm gezeten en was dus vastberaden om hem vandaag wel te halen. Na twee zeer sterke oefeningen haalde hij dan ook de wildcard score. In de middag verbeterde hij zowel zijn verplichte als keuze oefening. Dit was genoeg voor de harde eis! Omdat hij alle wedstrijden tot nu toe heeft uitgesprongen en nu ook 2 limieten heeft gehaald, is hij al zeker van plaatsing voor de Jeugd-WK. 

Als laatste was Celeste van Winkoop aan de beurt. In het zeer sterke deelnemersveld zette zij zowel in de ochtend als middag goede oefeningen neer.

Trotse coach en op naar de laatste kwalificatie! 

Gaby Broersma