Vereniging.jpg
- - - Menu - - -

Zaterdag 10 december hadden de turnsters uit de 4e divisie hun eerste plaatsingswedstrijd.

De jongste turnsters mochten de spits afbijten in de 1e wedstrijd.  De instappers Lieke, Naomi, Lyan, Yolaine en Eva begonnen op sprong. Alle meiden lieten hier een zien dat ze allemaal de salto al alleen kunnen heel knap! Door naar de brug waar ze mooie zwaaien en oefeningen zonder stopjes lieten zien. Op balk zagen we hele nette strakke oefening, al blijft het erg moeilijk om op de balk te blijven staan.  Door naar de vloer waar Eva, Lyan & Yolaine al een hele mooie arabier flikflak lieten zien. Deze jonge meiden wisten hun zenuwen zeer goed onder controle te krijgen en behaalde hele mooie cijfers! Eva behaalde zowel op brug als op balk het hoogste cijfer in haar categorieën mocht de gouden medaille mee naar huis nemen.  De rest van deze jonge meiden volgende hier zeer kort op Lyan (4e) Yolaine (6e) Lieke (7e) en Naomi (22)

In de andere baan turnde de jeugd 1 dames Evy & Quinty. Deze dames begonnen op sprong, Evy vind het springen over de pegasus lastig maar alle 2 de dames lieten een nette overslag zien.  Op de brug lieten deze dames nette oefening zien zonder stopjes. Op de balk wisten ze alle 2 helaas niet te blijven staan met de radslag. Door naar de vloer waar alle 2 de dames een mooie nette oefening neer te zetten.  Quinty wist 10e te worden en Evy  11e in een veld van 23 turnsters.

In de 2e wedstrijd was het de beurt aan Pascalle onze jeugd 2 turnster. Pascalle turnde vorig jaar nog in de 5e divisie dit jaar heeft ze de overstap gemaakt naar de 4e divisie. Ze begon haar oefening op brug waar ze een nette oefening zonder stopjes liet zien met een mooie hoge salto af. Op de balk liet ze een stabiele radslag zien maar moest ze helaas met de lastige pirouette de balk 1x verlaten.  Door naar de vloer waar Pascalle voor de eerste keer haar eigen vloeroefening mocht laten zien. Hier heeft ze samen met Joyce heel hard aan gewerk. Ze wist een hele mooie oefening te laten zien met zeer stabiele landingen wat haar het 3e cijfer opleverde! Ze sloot haar wedstrijd af met 2 mooie overslagen. Ze haalde een mooie 8e plaats.

In de 3e wedstrijd was het de beurt aan pupillen 2 Mosa, Leanne en Louna. Deze dames begonnen op balk. Mosa (2e cijfer) en Louna (3e cijfer)  lieten zeer nette en stabiele oefeningen zien, Leanne had een wat minder goede start en moest de balk helaas voortijdig verlaten. Op de vloer lieten de dames zien dat ze hele strakke oefeningen beheersen. Op de sprong komt er steeds meer power zien wat resulteerde in nette overslagen en mooie salto’s. Op het laatste toestel brug lieten  Leanne en Louna een mooie oefeningen zien. Helaas viel Mosa met de ophurken van de brug af. Alle 3 de meiden hadden een mooie salto af. Mosa mocht de gouden medaille in ontvangst nemen en Louna werd zeer knap 6e, Leanne werd 13 vooral door het kostbare puntenverlies op balk.

In de andere baan was het tijd voor onze junioren.  Door blessureleed konden Jami en Marisha helaas niet meedoen aan deze wedstrijd. Liza was dus onze enige junior. Ze begon deze wedstrijd heel sterk op balk met een stabiele oefening. Op vloer liet Liza zien dat ze een hele mooie oefening neer kan zetten met een ruime overslag salto. Hiermee behaalde ze het 3e cijfer. Ze eindigde haar wedstrijd met 2x een mooie ½ in ½ uit. Liza behaalde een mooie 6e plaats, een mooie prestatie als 1ejaars junior.

In de laatste wedstrijd was het de beurt aan onze pupillen 1 Rosalie, Evy, Danique, Noa & Similya. Roos kon door een vervelde knieblessure helaas niet meedoen. Rosalie & Similya turnde vorige jaar nog in de 5e divisie en hebben dit jaar de overstap gemaakt naar de 4e divisie. De dames mochten starten op de brug. De ophurken blijft erg lastig en zijn we nog hard voor aan het oefenen. De dames lieten hier mooie ruimte zwaaien zien. Toen was het tijd voor het zenuwentoestel balk. Evy liet een zeer stabiele oefening zien met voor het eerst op een wedstrijd een mooie radslag. De andere dames hadden wat meer moeite hun zenuwen in bedwang te houden wat resulteerde in helaas wat wiebels en vallen. Op vloer lieten de dames zien dat we de laatste tijd hard gewerkt hebben aan de netheid van de oefeningen. Ook zagen we mooie arabier flik flikken en boogjes van de dames. Ze mochten hun wedstrijd afsluiten op sprong met ruime overslagen en nette salto’s. Rosalie mocht de zilveren medaille mee naar huis nemen, Evy (10e) Similya (13e) Danique (15e) en Noa (16e)

In de andere baan mochten onze senioren Ilse en Ellen starten op het toestel brug. Ellen maakte vandaag 2x de zolendraai maar wist gelukkig toch zonder val naar de hoge legger te komen liet een mooie oefening zien. Ilse maakte een mooie zolendraai maar raakte op de hoge legger een beetje in de war en maakte een salto af ipv een tegenspreiden ½ draai. Gelukkig had deze aanpassing geen gevolgen voor haar moeilijkheid. De dames maakte hun mindere start op brug meer dan goed op balk. Met zeer nette en stabiele oefeningen wist Ilse het beste cijfer van alle senioren te laten en Ellen het 3e cijfer. Op de vloer lieten de dames alle 2 hun nieuwe vloeroefening zien. Ze sloten hun wedstrijd af op sprong. Ellen liet 2x een mooie ½ in ½ uit zien. Ilse haar 1e sprong ging helaas mis maar haar 2 sprong was een nette ½ in ½ uit. Deze dames wisten in een veld van 25 turnsters alle 2 een mooie plek in de top 10 te halen, Ellen (9e) & Ilse (10e).