dans1.jpg
- - - Menu - - -

Yoga is helemaal in opkomst; even ontsnappen aan de drukte, chaos en spanningen van het dagelijks leven.

Ook bij KDO is het sinds kort mogelijk om deze sport te beoefenen onder de begeleiding van een gecertificeerde yoga-instructrice. Centraal in de lessen staat het werken aan flexibiliteit en door middel van ademhalingsoefeningen je rust vinden.

Na de yogales zal je voldaan en met hernieuwde energie weggaan.

 

Binnen de yoga-afdeling van KDO zijn de volgende soorten groepen te onderscheiden:

  • Ouder/Kind Yoga
  • Yin Yoga

 

Wat wordt er gedaan tijdens Ouder/Kind Yoga?
Yoga draagt bij tot de algehele ontwikkeling van het kind. De verschillende oefeningen, zowel actief als rustig en inspannend als ontspannend, maken dat de kinderen zich op hun eigen manier kunnen ontplooien.
Tijdens de les proberen zij allerlei nieuwe lichaamshoudingen uit. Er wordt veel aandacht besteed aan dierenyoga en muziek. Hierdoor komen ze meer in contact met zichzelf en dat bevordert hun innerlijke rust, concentratie, zelfvertrouwen en groei.

 

Wat wordt er gedaan met Yin Yoga?
Yin yoga is in Nederland inmiddels enorm populair. De houdingen die je bij deze vorm van yoga aanneemt zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten; ze rekken dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los.
In eerste instantie zijn de houdingen bedoeld om langer in de Lotushouding te kunnen blijven mediteren, maar het is vooral fijne lichaamsbeweging voor wie een zittend beroep heeft.