vereniging_banner.jpg
- - - Menu - - -

9x Goud op de derde plaatsingswedstrijd trampoline springen

 

Afgelopen zondag, 14 april, vond de derde plaatsingswedstrijd plaats voor het individuele trampoline springen en de eerste plaatsingswedstrijd voor het synchroon springen.

In de categorie tweede divisie pupil meisjes sprong Alysha Mulder. De afgelopen periode heeft zij een mooie groei laten zien. Helaas had zij niet helemaal haar dag en moest zij vroegtijdig haar oefening afbreken. Synchroon sprong zij met Lieke Berfelo (GV de Springbokken), zij werden daar netjes vierde.

In de cateogorie tweede divisie jeugd I meisjes werd Maaike Pol na een stabiele wedstrijd negende. In dezelfde categorie alleen dan bij de jongens ging het dubbele goud naar Jesper Pattipeilohy. Zowel individueel als synchroon met partner Floris van Langen mochten zij op de hoogste trede staan. Floris mocht individueel ook een finale springen en liet daar zien dat hij over een grote dosis doorzettingsvermogen beschikt door een hele spannende oefening tot een goed einde te brengen.

Nikki Garritsen sprong voor het eerst mee in de tweede divisie en liet zien daar ook thuis te horen. Zij plaatste zich als derde voor de finale, maar moest daar helaas een foutje incasseren. Zij werd zesde.

In de eerste divisie pupil/ jeugd meisjes was het gehele podium door KDO in beslag genomen. Marit Brinkman pakte het goud, Mare Hekkelman het zilver en Noa Post het brons. Bij de eerste diviside jeugd meisjes waren er 2 finale plaatsen. Renske Groen pakte hierbij het goud, Lynn Koekkoek werd vierde. Lieke Huisman liet zien op de weg terug te zijn en werd vijfde.

Bij het synchroonspringen was er weer goud voor Marit Brinkman met synchroonpartner Lynn Koekkoek. Het zilver ging naar Mare Hekkelman en Noa Post. Renske Groen en haar partner Yerusha Messelink maakten helaas een foutje waardoor zij net naast het podium terecht kwamen op de vierde plaats.

In dezelfde categorie bij de jongens, werd Thijmen Timmer verrassend eerste. Hij heeft de afgelopen periode hard getraind en dit wierp zijn vruchten af.

Wessel de Kruyff en Cayden Ham hadden een zware klus voor de boeg. Zij waren als junior jongens samengevoegd met de senior heren. Zij hielden zich rustig en werden respectievelijk eerste en vierde. Synchroon waren zij ook oppermachtig en ook hier werd het goud veroverd. Bij de senior dames verbrak Eline Beijleveld twee keer haar puntentotaal, wat haar naar een eerste plaats bracht. Synchroon sprong zij met Lieke Huisman, wie als 13-jarige haar debuut maakte bij de senioren. Zij sprongen een mooie wedstrijd en werden hier tweede.

 

Al met al een geslaagde dag en trotse coaches.